..

COMUNICATE DE PRESA
 

Codul muncii a implinit 5 ani si... 70 de modificari


Codul muncii a implinit 5 ani. Fiecare dintre noi ar fi putut spera, dupa atata timp, ca se tinde spre o stabilizare a a legislatiei muncii, si ca in sfarsit planurile de afaceri nu se vor mai gasi sub semnul incertitudinii, in ceea ce priveste forta de munca.

 

Asa sa fie oare? 

Raspunsul ni-l da statistica: peste 25% dintre reglementarile Codului muncii nu mai au in prezent continutul initial, din 2003. Dintre cele 298 de articole ale Codului muncii, aproape 70 au fost modificate sau abrogate. Daca la aceasta adaugam legislatia conexa, in continua miscare - vom ajunge la o concluzie descurajanta: legislatia muncii este zona cea mai lipsita de stabilitate dintre toate domeniile juridice.

Iar intrarea Romaniei in Uniunea Europeana nu a facut decat sa atraga necesitatea unor noi modificari. Comisia Europeana a lansat documentul strategic „Modernizarea dreptului muncii pentru a raspunde provocarilor secolului XXI”, a carui implementare in fiecare stat membru va implica o schimbarea de esenta a legislatiei muncii. Ne asteapta, asadar - modificari mai ample, practic fara precedent.

Iata de ce exista „Consilier – Codul muncii si toate reglementarile uzuale”!
Pentru a va indruma in fiecare demers, pentru a va sfatui in cele mai delicate probleme de resurse umane, pentru a va familiariza cu practica dreptului muncii. Mereu actual, el suplineste intreaga lipsa de stabilitate legislativa cu care va confruntati.

Consilier – Codul muncii nu ocoleste problemele controversate, care nasc in practica cele mai mari neajunsuri; recomandarile, sfaturile si exemplele practice insotesc pe fiecare pagina informatia juridica. Sunt puse in lumina cotloanele legii, zonele de vid legislativ, reglementarile cu mai multe interpretari posibile, dispozitiile care trebuie corelate intre ele si cele care trebuie aplicate separat.

Sunt analizate in detaliu domenii dintre cele mai diverse ale raporturilor de munca. Luna de luna abonatii primesc noi informatii, noi sfaturi, noi modele. Noi si noi teme isi vor face loc in biblioraftul lucrarii. Iar daca un abonat la Consilier – Codul muncii se confrunta cu o problema deosebita de legislatia muncii, nu trebuie decat sa scrie sau sa sune la redactie, si un colectiv de experti specialisti in dreptul muncii se va stradui sa-i rezolve problema rapid si corect. Si gratuit!

Despre Rentrop&Straton

Informaţii despre Rentrop&Straton – Grup de Editură şi Consultanţă în Afaceri
- 15 servicii de consultanţă de tip CONSILIER, în domenii multiple (legislaţia muncii, resurse umane, management financiar, contabilitate-fiscalitate, utilizarea computerului, administrarea afacerii, import-export, vânzări); 
- peste 150 de cărţi economice publicate,
- 10 newslettere electronice şi tipărite,
- peste 300 de angajaţi şi colaboratori,
- dezvoltă portalurile www.contabilul.ro, www.legislatiamuncii.ro, www.manager.ro, www.e-juridic.ro, www.birouldeimportexport.ro, www.ideideafaceri.ro, www.e-succes.ro.

Mai multe informatii aici.


ALTE COMUNICATE DE PRESA