..

COMUNICATE DE PRESA
 

Studiu Rentrop&Straton: Doar 2,4% dintre intreprinzatori ar investi 100.000 de euro in francize


Cei mai multi intreprinzatori acorda importanta consultantei primite inainte de demararea unei afaceri in franciza. Astfel, 61,6% considera consultanta drept foarte importanta, iar 29,6% o apreciaza ca importanta, potrivit studiului „Perceptia intreprinzatorilor romani cu privire la afacerile in franciza – 2011”, realizat de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton.

Studiul arata ca 60% dintre respondenti ar investi in domeniul Serviciilor, iar ceilalti 40% s-ar orienta mai degraba catre domeniile Retail, Fast Food sau Cafenele, in proportii relativ egale, dar si catre Restaurante. Intreprinzatorii mai spun ca nu banii, ci persoanele cu care lucreaza si experienta proprie sunt factorii primordiali de succes ai afacerii. Astfel, resursele financiare se situeaza pe locul al treilea in ierarhia succesului, urmati de puterea brandului si consultanta.

Studiu Rentrop&Straton: Doar 2,4% dintre intreprinzatori ar investi 100.000 de euro in francize
 Acest studiu arata inca o data ca tranzitia de la mentalitatea de tipul "statul trebuie sa-mi spuna ce sa fac" la cea specifica antreprenorilor inca nu s-a incheiat in Romania. Vreau sa precizez insa ca, fata de studiile din anii precedenti, aceasta cercetare a Rentrop&Straton Market Research evidentiaza mult mai multe elemente pozitive care ne fac sa privim cu incredere viitorul - si chiar prezentul - mediului de afaceri romanesc. 

George Straton, Presedinte Rentrop&Straton Group

Chiar daca patru din cinci respondenti sunt interesati de investitia intr-o afacere in franciza, doar 15% au trecut la materializarea unui proiect in acest sens.

Potrivit studiului Diviziei Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton, doua treimi din respondenti apreciaza ca riscul unei investitii intr-o afacere in franciza este unul mediu. Principalul risc este atribuit costurilor (38%), urmat de dezvoltarea limitata a afacerii si de pierderea independentei.

Cei mai multi intreprinzatori chestionati au declarat ca ar investi intr-o afacere in franciza 10.000 de euro. Un sfert dintre respondenti ar investi pana la 30.000 de euro si doar 2,4% dintre acestia ar aloca un capital de peste 100.000 de euro pentru o afacere in franciza. Totodata, orizontul de timp in care intreprinzatorii estimeaza ca ar demara propria afacere in franciza este de 1 – 3 ani (48,6 dintre cei chestionati).

Studiul “Perceptia intreprinzatorilor romani cu privire la afacerile in franciza – 2011” pe scurt:

- Aproape toti intreprinzatorii acorda importanta consultantei primite inainte de demararea unei afaceri;

- Pentru intreprinzatori, cel mai mare avantaj oferit de franciza consta in notorietatea brandului francizat; Alte avantaje – cu ponderi foarte apropiate – ar fi: asistenta primita, gama de produse, servicii si tehnologii oferite, lansarea rapida, forta retelei, publicitatea si logistica;

- Majoritatea respondentilor nu stiu din ce stat provine franciza in care ar vrea sa investeasca; din francizele cunoscute, cele mai multe provin din Statele Unite ale Americii (16,9%);

- Aproape 97% dintre respondenti cunosc cel putin cinci branduri francizate pe piata romaneasca. Din 325 de branduri nominalizate, cea mai mare notorietate o inregistreaza McDonald's, KFC, Fornetti si Pizza Hut;

- Principala sursa de informare cu privire la francize este internetul, urmat de cartile si revistele de specialitate, precum si cunostinte, colegi si prieteni;

- Pentru intreprinzatorii romani care intentioneaza sa demareze o afacere in franciza in Romania, principalul obstacol este scaderea puterii de cumparare

Studiul „Perceptia intreprinzatorilor romani cu privire la afacerile in franciza – 2011” a fost realizat pe un esantion de 894 respondenti din Romania, prin intermediul platformelor online Manager.ro si IdeiDeAfaceri.ro, in perioada 29 august – 16 septembrie 2011, de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton. Studiul, comandat de ThinkBig International, a fost prezentat in cadrul World Franchise Days.

Despre Rentrop&Straton

Lider de 16 ani al pietei de informatii specializate din Romania, grupul romano-german Rentrop&Straton are peste 200,000 de clienti. Din portofoliul Rentrop&Straton amintim: colectia Consilier (Taxe si Impozite, Contabilitate, TVA, Impozit pe Profit, Codul Muncii, Managementul Resurselor Umane, Management Financiar, Contracte Comerciale), colectia Revista Romana, colectia Newsletter, colectia Expert CD, colectia Ghidul Managerului Eficient. Cu 130 de angajati, peste 500 de autori si specialisti si o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, Rentrop&Straton este cel mai important furnizor roman de informatii specializate.

Rentrop&Straton face parte din reteaua internationala VNR Verlag für die Deutsche Wirtschaft AG, important grup de consultanta in afaceri german, cu operatiuni la Bonn, Berlin, Salzburg, Zürich, Varșovia, București, Moscova, Londra, Manchester, Madrid și Johannesburg. Rentrop&Straton este membru SIPA (Specialized Information Publishers Association), membru fondator BRAT (Biroul Roman de Audit al Tirajelor) si ARMAD (Asociatia Romana de Marketing Direct).

Mai multe informatii aici.


ALTE COMUNICATE DE PRESA