..

COMUNICATE DE PRESA
 

www.AvocatulRoman.ro: portal de consultanta juridica personalizata marca Rentrop&Straton


.

In contextul actual ce caracterizeaza mediul legislativ din Romania, aflat intr-un proces de continua schimbare, necesitatea existentei unei surse competente si profesioniste de informare si consultanta in materie juridica este una incontestabila. Aceasta nevoie este resimtita cu atat mai mult, avand in vedere conjunctura generata de iminenta intrare in vigoare a noilor Coduri (penal si civil), actiune programata initial pentru data de 1 octombrie 2011 si ulterior decalata, doar in ceea ce priveste Codul penal, pentru anul 2012.

www.AvocatulRoman.ro: portal de consultanta juridica personalizata marca Rentrop&Straton
 Portalul AvocatulRoman.ro apare ca un raspuns firesc la solicitarile clientilor Rentrop&Straton. Lansand acest portal, acoperim un nou segment important al informatiilor specializate. Astfel, alaturi de PortalContabilitate.ro, PortalFiscalitate.ro si PortalCodulMuncii.ro, AvocatulRoman.ro reprezinta inca un pas urias facut de Rentrop&Straton in domeniul consultantei personalizate online. 

Razvan Tanase, Director Divizie Editoriala, Rentrop&Straton

Adoptarea noilor Coduri juridice reprezinta o reforma fara precedent a sistemului legislativ romanesc, insa procesul de intrare in vigoare prefigurat pentru acestea este unul indelungat, contestat de o mare parte din autoritatile si specialistii din domeniu.

Acestia atrag in special atentia asupra unei pregatiri insuficiente a sistemului, in termeni de resurse umane, financiare si logistice, factor ce va genera o stare de bulversare generala: “Populatia va fi surprinsa sa afle ca instantele carora trebuie sa li se adreseze sunt altele, ca au de indeplinit anumite proceduri prealabile de care nu stiau, ca exista noi institutii de valorificare a drepturilor sau, din contra, au fost eliminate unele drepturi procesuale.” (Sursa: www.juridice.ro)

Daca se ia in considerare numai faptul ca Legea nr. 71/2011 contine un numar de 375 de  modificari ale Codului civil – adica 14% din continutul acestuia, in conditiile in care documentul nici macar nu a intrat in vigoare inca, se poate afirma ca aceste previziuni ale specialistilor in domeniu sunt in totalitate fondate.

In aceste circumstante, compania Rentrop&Straton - liderul pietei de informatii specializate din Romania - a lansat portalul www.AvocatulRoman.ro, platforma online ce reuneste un grup de specialisti acreditati - avocati si consilieri juridici - cu o misiune foarte clara: aceea de a veni in sprijinul persoanelor fizice sau juridice care au nevoie de:

- avocat sau consiler juridic pentru solutionarea unei spete,

- solutii legale corecte in cazul unor probleme de natura juridica- protectie juridica pentru propria persoana, familie, proprietate sau comunitate, in contextul legii,

- practica juridica (spete rezolvate),

- noutati din domeniul legislativ juridic,

- o bogata colectie de intrebari si raspunsuri, sfaturi si solutii pentru probleme juridice

- consultanta specializata in domeniul juridic pentru avocatii ce necesita ajutor sau pareri experimentate

- modele de formulare legale, contracte si actiuni.

Avand in spate o echipa de 40 de experti in domeniul juridic, portalul www.AvocatulRoman.ro pune la dispozitie informatii si consultanta pentru nu mai putin de 27 de domenii juridice (drept civil, drept penal, dreptul muncii, dreptul familiei, drept administrativ, drept international, drept bancar, dreptul comertului international, dreptul concurentei, dreptul internetului, dreptul mediului, dreptul securitatii sociale, dreptul Uniunii Europene, mediere, drept institutional comunitar, dreptul proprietatii intelectuale, dreptul comunitar al afacerilor, drept vamal, drept electoral, drept contraventional, dreptul constructiilor si urbanism, dreptul consumului, drept funciar si cadastral, drept penitenciar, notariat, drept financiar si fiscal, drept comercial).

Avocati cu 90% rata de castig a proceselor se vor afla la dispozitia oricarei persoane fizice sau juridice 24 de ore/zi, 7 zile/saptamana, pe tot parcursul anului, pentru a oferi consultanta necesara. Pe langa raspunsul oferit de portalul www.AvocatulRoman.ro la nevoia de informatii actualizate, corecte, concise si lipsite de incertitudine, echipa din spatele proiectului are in vedere si asigurarea accesibilitatii financiare, prin oferirea unei game variate in ceea ce priveste modalitatile de livrare a serviciilor:

- accesul de vizualizare pentru un singur raspuns,

- pentru situatiile in care se doreste solutionarea unei probleme juridice punctuale,

- abonamente pe 1, 3, 6 sau 12 luni, adaptate in particular pentru situatiile in care se doreste consultanta pentru mai multe probleme juridice care necesita sprijin specializat sau in cazul in care se are in vedere un proces de instruire si acumulare de experienta avansata (pentru tinerii avocati, consilieri juridici sau poate chiar si studentii la drept).

Toate facilitatile portalului www.AvocatulRoman.ro au fost gandite si proiectate in vederea livrarii unor beneficii reale catre clientul final, fie acesta persoana fizica sau juridica, printre care se numara:

- informarea corecta, rapida si de actualitate,

- disponibilitatea maxima,

- accesibilitatea financiara;- siguranta si garantia.

Despre Rentrop&Straton
 

De 16 ani liderul pietei de informatii specializate din Romania, grupul romano-german Rentrop&Straton are peste 200,000 de clienti. Din portofoliul Rentrop&Straton amintim: colectia Consilier (Taxe si Impozite, Contabilitate, TVA, Impozit pe Profit, Codul Muncii, Managementul Resurselor Umane, Management Financiar, Contracte Comerciale), colectia Revista Romana, colectia Newsletter, colectia Expert CD, colectia Ghidul Managerului Eficient. Cu 130 de angajati, peste 500 de autori si specialisti si o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, Rentrop&Straton este cel mai important furnizor roman de informatii specializate.

Rentrop&Straton face parte din reteaua internationala VNR Verlag für die Deutsche Wirtschaft AG, important grup de consultanta in afaceri german, cu operatiuni la Bonn, Berlin, Salzburg, Zürich, Varșovia, București, Moscova, Londra, Manchester, Madrid și Johannesburg. Rentrop&Straton este membru SIPA (Specialized Information Publishers Association), membru fondator BRAT (Biroul Roman de Audit al Tirajelor) si ARMAD (Asociatia Romana de Marketing Direct).

Mai multe informatii aici.

ALTE COMUNICATE DE PRESA