ISTORIC - Povestea unui SUCCESDe 28 de ani, RENTROP & STRATON – Grup de Editura si Consultanta in Afaceri sustine mediul de afaceri din Romania, fiind liderul pietei de informatii specializate.

De 28 de ani, peste 500.000 de firme din Romania au cumparat cel putin un produs RENTROP & STRATON.
De 28 de ani, clientii nostri si-au gasit cei mai buni prieteni in expertii nostri.

Inventam concepte.
Dezvoltam instrumente de marketing online care ne aduc mai aproape de partenerii nostri. 
Aflam primii de orice schimbare legislativa si nu numai.
Transmitem informatii de specialitate in cel mai scurt timp, pentru a pregati permanent oamenii de afaceri si a asigura performanta.
Acestea sunt doar cateva motive pentru care suntem cei mai buni. Cei mai buni in consultanta de afaceri, idei de afaceri, seminarii si produse adresate specialistilor din toate domeniile.

“Le-am oferit oamenilor de afaceri exact tipul de informatie de care aveau nevoie, la momentul potrivit. Informatii specializate. Exact ce le oferim si acum.” Dl. George Straton, presedintele RENTROP & STRATON.

Cum a inceput totul si momente-cheie din activitatea noastra?


1995
 
Istoria RENTROP & STRATON incepe in octombrie, in urma colaborarii dintre Grupul de consultanta german Verlag Norman Rentrop si Editura romaneasca Fast Business. 
 
Devenim unul din jucatorii majori de pe piata informatiilor specializate odata cu lansarea „Consilier - Taxe si Impozite” - un nou concept de literatura pentru oamenii de afaceri, care se vinde in 2.000 de exemplare in numai 2 saptamani, dar si prin consolidarea brandului „Idei de afaceri” (revista lansata in 1993 de Fast Business).
 
Inca de la infiintare, incheiem colaborari cu edituri prestigioase din strainatate pentru lansarea de titluri noi in Romania, cum ar McGraw-Hill Companies - colectia „Reflectii pentru manageri“ si Kogan Page - colectia „Secretele managerului perfect“.

 
1998

Organizam primul Seminar National de Fiscalitate, un eveniment organizat fara intrerupere pana in prezent, anul acesta sarbatorind editia cu numarul 100

 
2002

Deschidem prima librarie specializata pentru afaceri din Romania, urmata de o a doua in 2003

 
2004

Implementam 2 noi aplicatii software complexe: de gestionare a bazelor de date si de call center si modernizam reteaua IT 

 
2005

La 10 ani de activitate, avem in portofoliu 85 de produse si servicii de consultanta, iar numarul angajatilor atinge 102

 
2006-2008
 

 
2009
 
 • Lansam Portalcontabilitate.ro, cel mai important portal de consultanta virtuala de pe piata din Romania.
 • Apare ConsilierTV.ro – prima televiziune online de specialitate. Oameni cu experienta, subiecte de actualitate  si comentarii pertinente ajuta la intelegerea a ceea ce se intampla in contabilitate, fiscalitate, legislatia muncii, resurse umane, management, universul juridic si in lumea start-up-urilor.
 
2012
 
 • Lansam divizia Human Media, o noua divizie editoriala care ofera informatii specializate B2C (business to consumer)
 • Rentrop&Straton isi extinde operatiunile, inaugurand proiecte in mai multe tari europene: Anglia, Franta, Africa de Sud, Bulgaria, Cehia si Turcia
 • Avem in portofoliu peste 2.000 de produse si servicii de consultanta, iar numarul angajatilor atinge 250

 
2013
 
 • Proiectele www.agroromania.ro si www.clublegislatiamuncii.ro au fost premiate in cadrul Galei SIPA Awards, la Washington DC, SUA. Agroromania a obtinut locul al III-lea la categoria „Best Marketing Launch for a New Product” (Cea mai buna lansare a unui produs nou). ClubLegislatiaMuncii.ro a obtinut a treia pozitie a clasamentului categoriei „Best Editorial and Marketing Collaboration” (Cea mai buna colaborare editoriala si de marketing).
 • Lansam www.rspro.ro. Portalul ofera acces clientilor Rentrop & Straton la produsele la care sunt abonati – toate in aceeasi platforma. Site-ul poate fi accesat de pe orice dispozitiv conectat la Internet.
 
2014

Continuam dezvoltarea produselor si serviciilor oferite unor companii din domeniul editorial si marketing din Germania, Polonia, Africa de Sud, Australia etc.
Printre proiectele dezvoltate pentru companiile din strainatate se numara: dezvoltarea aplicatiilor web to desktop, implementarea strategiilor de marketing online, platforme de raportare, portaluri pentru crearea de landing page, digitalizarea continutului etc.


2016-2017 

Ne focusam intens pe zona de retentie si customer engagement si atingem un numar record de abonamente platite pentru produsele si serviciile de consultanta, customizate pe nevoile clientilor nostri - peste 30.000


2018

Lansam o noua divizie editoriala cu produse si servicii de consultanta pe zona protectia datelor (GDPR). Portalprotectiadatelor.ro devine un site de referinta in piata, consultanta personalizata fiind furnizata de avocati de prestigiu in data protection si cyberlaw, in urma parteneriatului incheiat cu Casa de Avocatura SAVESCU & ASOCIATII

2019 - 2020

2019 este anul in care dezvoltam puternic zona de servicii video, astfel ca am organizat peste 50 de webinarii pe teme de actualitate fiscal-contabile si HR, la care au participat mai mult de 5.000 de specialisti, din confortul propriilor lor birouri.

In plus, abonatii la portalurile de consultanta specializata www.portalcontabilitate.ro, www.portalcodulfiscal.ro, www.portalcodulmuncii.ro beneficiaza gratuit, zi de zi, de sfaturi utile in activitatea lor, in format video, in cadrul rubricilor "Specialistii Live", "Video Contabil 365" si "Seminarii online".

In plus, in 2020, anul inceperii pandemiei de Covid 19, in contextul impus de distantarea fizica si restrictii, am crescut numarul de webinarii furnizate clientilor nostri, in toate zonele de interes pentru ei, marcate de modificari legislative, in special pentru resurse umane si legislatia muncii.

Tot in acest an, am sarbatorit 25 de ani de existenta pe piata informatiilor specializate din Romania, un prilej bun de a le multumi clientilor care ne-au fost alaturi de-a lungul timpul, oferindu-le acces gratuit la unele din produsele noastre consacrate, plus alte premii de folos in activitatea lor zilnica.

2021

Un an excelent pentru Divizia Educational a Rentrop & Straton care, in contextul scolii online, si-a diversificat oferta de culegeri de teste rezolvate, fise si caiete de lucru ce ii ajuta pe elevii din invatamantul preuniversitar nu doar la clasa, ci si la examene (evaluare nationala, bacalaureat).

2022 - 2023

Sarbatorim reusitele:
 • 30 de ani de la lansarea revistei "Idei de Afaceri", primul produs al companiei noastre si unul dintre cele mai longevive de pe piata publicatiilor print din Romania (a aparut fara intrerupere timp de 14 ani).
   
 • un numar record de abonati - peste 15.000 - pentru PortalContabilitate.ro, cea mai cunoscuta platforma online de consultanta fiscal-contabila din Romania.
   
 • lansarea DomeniulFiscal.ro, o platforma online care raspunde asteptarilor fiecarui contabil din Romania, in materie de informare profesionala.
   
 • lansarea unui nou portal de consultanta specializata pentru specialistii in salarizare si payroll: PortalSalarizare.ro.